Pergola er et kjempeflott supplement til uteområdet ditt. Ikke bare er det med på å dele uteplassen i ulike soner, men gjør også at du kan ta i bruk hagen eller terrassen din i ulike sesonger og vær. Når du skal plassere pergolaen er det viktig å tenke på solforhold, samt le og skygge. I denne bloggen ønsker vi å gå gjennom hvor du kan plassere pergolaen, slik at du får den uteplassen du alltid har drømt om.

Veggmontert pergola

Hva med en veggmontert pergola for å få maks ut av vårsesongen og sensommeren? Pergola ved husvegg vil gi le for vind og skygge, samt gode solforhold dersom du plasserer den i solveggen.

Når du skal bestemme plasseringen av pergolaen er det viktig å tenke på at den også skal være praktisk. Vår erfaring er at veggmontert pergola blir mest brukt, da man får enkel tilgang til den fra huset, i tillegg til at man får naturlig le for vind og regn. Veggmontert pergola er også en fin måte å ramme inn huset på, og gir en fin balanse mellom inne og ute. Dersom du ønsker enda mer privat og skjermet område for avslapning, kan du også legge til en spilevegg eller screens på siden, som ikke er inntil huset.

Pergola Gibus Varia

Frittstående pergola

Frittstående pergola er et naturlig valg, og gir deg et ekstra rom i hagen med en hyggelig atmosfære. Pergola passer inn i enhver hage, og vil gi deg et ekstra sted for både egentid og selskaper. Hva er vel bedre enn å nyte kaffekoppen ute en tidlig høstmorgen? Eller at hagefesten i september varer ut i de små nattetimer? Med tak som kan åpnes har du kontroll på klima, om det er mye sol, regnfullt eller vind. Det er også et spesielt godt alternativ til deg som ønsker å ha et avgrenset område i nærheten av basseng eller en egen plass for å nyte utsikten.

En frittstående pergola gir svalende skygge fra solen, og det er naturlig å plassere pergolaen der du ønsker å skape et kjøligere uteområde hvor du kan slappe av og nyte livet. Dersom du ønsker å ha en frittstående pergola er det viktig å tenke på underlaget. Våre teknikere vil under befaring se om underlaget er stødig nok for en frittstående pergola. Fliser, betong og treverk er gode alternativer. Vi sjekker alltid at underlaget er sikkert før montering, slik at pergolaen og underlaget vil vare år etter år. Dersom det ikke er tilstrekkelig stødig, vil våre eksperter komme med forslag til forbedring. 

For å utvide sesongen kan du legge til levegger eller glassvegger. Dette gir ly for vind, men bevarer den flotte utsikten. Les gjerne vår guide pergola med tak og vegger, for mer inspirasjon på hvilke levegger som er mulig.

 

Pergola Gibus Varia

Pergola på terrassen

Slipp solen gjennom, men bevar følelsen av å sitte i et lunt uterom med en pergola på terrassen. Med tak og glassvegger får du nesten en vinterhage på terrassen. Her kan du nyte solrike morgener, og kjølige høstkvelder. Ønsker du le for vinden, men ikke et fullt innglasset rom, kan levegger være et godt alternativ. Da får du le for vinden, uten den oppvarmingen som glassveggene ville gitt. Vi monterer både skjermer, alu-vegger og screens. 

Når du plasserer pergolaen på terrassen har du kort vei til uterommet, men ved feil plassering kan du hindre naturlig lys å strømme inn. Tenk nøye gjennom det naturlige lyset inne før du plasserer pergolaen. På befaring vil våre eksperter gi gode anbefalinger på hvor du bør plassere pergolaen på din terrasse, slik at du er sikker på at du får den mest optimale plasseringen.

Har du allerede tak på terrassen? Da vil innglassing være et utmerket alternativ til pergola. Les mer og få inspirasjon til innglassing i vår blogg.

Vi anbefaler alle som ønsker pergola på terrassen eller i hagen om å ta kontakt for en uforpliktende befaring. Våre eksperter vil hjelpe deg å finne det beste produktet for din uteplass. Vi hjelper deg å finne et produkt som oppfyller dine krav, og som passer både når det kommer til størrelse, funksjon og farge. 

 

vinterhage
Pergola med åpent tak
innglassing av utestue
Pergola med motorisert tak

Få tilbud på pergola

Pergola – få din drømme-uteplass!

En norsk sommer byr på alt fra hetebølger og blå himmel, til overskyet og regnvær. Det er derfor viktig å nyte sesongen til det fulle! Tenk å kunne tilbringe sommerkvelden på terrassen i ett med naturen. Eller å sitte ute en regntung dag, i le for nedbør og vind. Vi har akkurat det du trenger. Med våre pergola-modeller kan utesesongen forlenges betraktelig.

Hos oss får du en uforpliktende befaring hvor vi sammen finner frem til løsningen som passer perfekt for deg, din uteplass og dine behov. La ditt drømme-uteområde bli til virkelighet – ta kontakt med oss i dag!