Vurderer du et uterom på terrassen eller i hagen kan det være krevende å sette seg inn i de forskjellige produktene som tilbys på markedet.

 

Etterspørselen etter uteromsprodukter har eksplodert de siste årene. I pandemien tilbragte de fleste av oss langt mer tid hjemme enn det vi gjorde tidligere, og mange har derfor fått øynene opp for hvor fantastisk det er med en beskyttet plass ute, der vær og vind ikke lenger styrer bruksgleden. Det er deilig å slappe av for møbler, puter og tepper om det kommer en regnbyge. Vegger som kan lukkes for vind, tak som gir solskjerming på varme dager, og varmelamper som utvider sesongen og kompenserer for kjølige kvelder. Det er mange muligheter.

 

Utestue inspirasjon

Men hva er egentlig en pergola? Og hva er forskjellen på en pergola og en utestue? La oss forklare deg litt om begrepene på de ulike produktene vi kan tilby.

PERGOLA

En pergola var i utgangspunktet ment for å gi skygge på varme dager. På våre breddegrader ønsker vi også tett tak i forhold til nedbør. Et annet begrep på disse er multiklima løsning. Våre pergola produkter består av en solid konstruksjon i aluminium kombinert med et bevegelig tak som gjør at du kan ta kontroll på klima. Alle modeller har motoriserte tak som enkelt betjenes med en fjernkontroll. Siden konstruksjonen er så kraftig og solid kan du gjerne oppgradere løsningen med vegger som fastglass, skyvedører eller screens – eller du kan komplimentere vegger i mur eller treverk. Da får du et fullverdig uterom eller utestue! LED belysning og solskjerming kan integreres!

Vi har to hovedkategorier når det gjelder tak på pergola – aluminiumslameller eller pvc duk. Alle kan lages på mål og lakkeres i ønsket farge. Disse er markedsledende på styrke og kvalitet og leveres av verdens største pergolaprodusenter – Palmiye og Gibus. Sammenlign tekniske spesifikasjoner med hvem du vil!

Skyroof Prestige  – med skyvbare lameller – her kan du åpne 79% av taket og slippe naturen inn, og varmen ut
Skyroof Plusmed vridbare aluminiums lameller –ved å vri lameller opp til 120 grader kan du lufte og slippe inn lys. Det finnes også en slankere modell av denne – Skyroof Compact .

Silver Plusmed foldeduk  i solid 3 lags flammehemmende fiber armert pvc. Taket er helt tett. Produktet er en robust og permanent installasjon og må ikke sammenlignes med markiseløsninger.

Vi fører også Gibus produkter. Italiensk kvalitet og design som virkelig imponerer. Ta kontakt for å høre om de ulike modellene.

 

UTESTUE

Utestue – vinterhage- hagestue? Kjært barn har mange navn! Men vi skiller på dette i forhold til isolasjonsgrad og plassering. En utestue er et uisolert uterom som knytter bolig sammen med uteområde. Ofte montert på vanlig terrasse eller balkong. Hagestue er samme produkt – men montert frittstående i hagen. Våre løsninger for dette består av en solid aluminiums konstruksjon med glasstak og eventuelt vegger, ofte med glass felt og skyvedører.

Her kan du skape deg et rom som gir en lun og god beskyttelse mot nedbør og vind. Produktet kan dimensjoneres i forhold til snølast. Selv om løsningen er uisolert kan du likevel få en lang og god sesong ved bruk av en varmekilde. Sammenlign gjerne med en bil – så lenge varmen er på kan den brukes hele året. Solen som kommer inn varmer dessuten opp rommet fra tidlig vår til sen høst. Glasstaket skygger heller ikke for lys inn til boligen og bringer deg nær til naturen – du er «ute» selv om du sitter «inne». Med en slik løsning kan møblene stå ute året rundt. Og du kan gjerne slappe av med en kaffekopp mens naboen stresser med å ta inn utemøblene før snøen kommer.

På alle våre løsninger kan du velge å sette opp taket først og deretter utvide løsningen med vegger som glass og skyvedører og/eller solskjerming. Alt integrert mot konstruksjon i samme farge. Eller du kan komplimentere ved å snekre eller mure vegger selv? Hva med peis?

Vi har to modeller på uisolerte utestuer. Begge leveres av opprinnelige sveitsiske Sunparadise som har produsert kvalitetsløsninger siden 1985 og leverer flere titalls tusen løsninger i året til hele verden.

Pure – utestue med pulttak eller saltak (skråtak)
Cubo – kubisk utestue med flatt tak der fall på tak er løst internt i produktet

Begge modellene kan monteres både frittstående eller mot fasade, lages på mål, lakkeres i ønsket farge og har en svært solid konstruksjon. Takrenne/nedløp er integrert. LED lys i taket gir stemning på mørke kvelder.

VINTERHAGE

En vinterhage er et isolert rom i glass som kan brukes året rundt. Hva med å utvide stue eller kjøkken med et tilbygg i glass og aluminium? Det blir en unik følelse av å komme tett på naturen og hagen.

Dette er primært ikke et uterom men blir å regne som utvidelse av boligen din, og du har samme klima som resten av boligarealet. Ved en slik løsning må du forvente forarbeider som grunnarbeider og gulv tilsvarende et ordinært tilbygg til boligen. Vi har byggmesterkompetanse og er godkjent for ansvarsrett for slike tiltak.

Usikker på om du skal velge isolert eller uisolert løsning? Kostnadsmessig ligger vinterhager en god del høyere enn uisolerte utestuer. Tenk over om du trenger utvidelse av boareal eller om du egentlig kun trenger et uterom med lang sesong. Ring oss gjerne for rådgivning!

INNGLASSING

Du har kanskje en koselig terrasse eller balkong med overbygg som du ønsker å bruke mye mer, men den er utsatt for vind og vær? Da er en det en ide å kunne sette på glassvegger. Behold utsikt og lys men skap et lunt uterom som utvider sesongen for deg.

Vi leverer skyvedører, foldedører og fastglass. Alle løsninger skreddersys på mål. Profilene fås i ønsket RAL farge.

Vi håper denne oversikten gjorde det litt enklere for deg å forstå forskjellen på de forskjellige løsningene.

Fortsatt usikker på hva som passer best hos deg?  – ta gjerne kontakt!  

Pergola med foldeduk

Få hjelp av en uteromsekspert

Vi er et team som består av dyktige, engasjerte og kreative mennesker med lang erfaring i å skape gode og solide løsninger. Vi strekker oss langt for å finne riktige produkter for hver enkelt kunde og kan skreddersy løsninger til ditt behov. Målet vårt er å skape en plass som gir mer glede og utvidet bruk av terrassen eller hagen.

«Vi er fornøyde når du til sist kan fortelle at vår løsning har blitt din nye favoritt plass»